Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Účinky léků resp. placeba lze spolehlivě prokázat jen statisticky. Jeden případ -přítelkyně něco udělala a pes se uzdravil o ničem nevypovídá. Mám jiný příklad: Mediálně známá psycholožka Tamara Cenková, které léčila lidi homeopatiky za drahé peníze zemřela na rakovinu v 54 letech. Tady zřejmě nezafungovala homeopatika ani jako placebo

1 0
možnosti

To je vynikajícím důkazem toho, že funkce jde jinou cestou než lékařka předpokládala! Homeopatie k léčbě nestačí!

Doporučuji k přečtení vysoce kvalitní rozbor placebo efektu Radkina Honzáka v časopisu Sdružení praktických lékařů BULLETIN 6/2018,25-29. Pokud se v tom neutopíte, tak zjištíte jak vážný a široký je to problém. :-)

1 0
možnosti
Foto

Nejen děti a zvířata. Kolegyně jedné nezkrotné osobě sypala kuličky do láhve na vodu. Přísahala, že je krásně vyklidněná. Nikdo jiný žádnou změnu nezaznamenal...

1 0
možnosti

Jo, člověk je zvláštní zvíře! :-)

1 0
možnosti

Člověk je velmi zvláštní zvíře. To zjišťuje lékař na konci svojí lékařské kariéry. VŠECHNO JE JINAK! S prvními podivuhodnostmi jsem se setkal v knize Alexise Carrela (asi sto dvacet let staré) "Člověk, tvor neznámý". Několik pozhoruhodností jsem prožil sám. A pozoruhodná jsou všechna pozorování, kdy léčba se vymyká poznání klasické medicíny. Toho se zneuživá mnohými falešnými léčiteli, kteří o těchto zvláštnostech ve skutečnosti většinou nic neví.

Homeopatika samozejmě patří mimo exaktní vědecký přístup, protože jejich teoretické exaktní vysvětlení leží v rovině, která se s poznáním fysiky a chemie neslučuje. Je v rozporu současného poznání. Jenže pochopení těchto vědeckých konfliktů je pro většinu z nás obtížné, tak prostě někteří z nás homeopatii věří a jiní nevěří. Někomu pomáhá, někomu nepomáhá. Proč?

Efekt je závislý na věcech, o kterých zatím nic nevíme. Lze jen říci, že fungují na stejném principu, jako léčí skuteční šamani. Co to je, se zatím jen bádá a objevujeme velmi zajímavé věci. Jestliže ten, kdo aplikuje lék, tomu léku věří, má úspěch zajištěn! A to není tím lékem, ale mechanismem mimo chemii, která odporuje našemu současnému myšlení. Principy efektu se podobají pro nás také nepochopitelnému výroku Ježíše Krista "Když budete věřit tomu, že tato hora se přestěhuje, tak se přestěhuje"! Některé principy této léčby se začínají exaktně potvrzovat.

Nemusíme až tak vědět o člověku, abychom poznali, že v každém člověku (a nejspíš i každém zvířeti) jsou síly konstruktivní a destruktivní. A léčba spočívá a mobilizaci těch sil konstruktivních. Jakoukoliv cestou. Cesta není podstatná! Pokud mobilizujeme síly destruktivní, tak toho člověk zničíme, zabijeme. My věšinou podceňujeme tuto mechaniku konstruktivních sil a možnost uzdravení i bez šamanů i bez lékařů. Má to jeden háček. Pokud v tyto síly nevěříme, tak je nedokážeme mobilizovat. Ale předpokládám, že již každý čtenář zná účinky lásky na zdraví člověka. V lásce je veliká síla!

5 0
možnosti
Foto

Každá nemoc chce svůj čas, placebo po dobu trvání přirozeného uzdravení prostě pacienta zabaví. Má pocit, že pro sebe něco pozitivního dělá, no a výsledný efekt přičte klidně i užívání pár kapek destilované vody 3x denně, přestože vyléčení je zásluhou iminitního systému (a shodou oklností to časově sedí).

1 1
možnosti

Můj příspěvek bude fyzikálně velmi neodborný: kvantová vlastnost elementárních částic (spin) vykazuje svou přítomnost na dvou nebo více místech a v následném skutečném místě se projeví díky nějakému impulsu. Tím impulsem může být mnohonásobně naředěné homeopatikum, které pracuje v molekulárních jednotkách a s ohledem na subtilnost elementárních částic je umí usměrnit.

Zpupnost "vědců konzerv" konstatuje historie co se člověk stal člověkem a asi není šance ji vymýtit

1 3
možnosti

Běžně užívané koncentrace homeopatik 30CH znamená převést preparát při ředění dvakrát přes Avogadrovo číslo se zajištěním, že v roztoku nemůže být jediná molekula dané látky. Co to znamená? Použiji-li nejprudší jed, třeba cyankali, pak při ředění 30CH se vůbec nemusím bát, že mi jed ublíží. Z fysikálně-chemického hlediska to prostě není možné. Fysikálně-chemický účinek nepřichází v úvahu, a proto homeopaté mluví o "otisku molekuly" v roztoku. To je mimo exaktní chápání. Ale i mimo chápání podivných, zvláštních jevů, které v medicíně pozorujeme. :-)

1 0
možnosti

Daleko zajímavější je zjištění vědeckého týmu, že placebo efekt se projevil i u lidí, kteří v ě d ě l i, že je jim podáváno placebo (nešlo o homeopatika).

3 1
možnosti

Neměl byste zdroj tohoto pokusu? Děkuji.

1 0
možnosti
Foto

Uvědomte si, že ten efekt nehodnotí zvíře, ale člověk, který mu lék nebo "lék" podává. Placebo efekt tedy působí na onoho člověka, který má tendenci léčbu hodnotit příznivě právě proto, že pro nemocné zvíře osobně něco udělal (např. tím, že mu systematicky podává nějaký prostředek).

Zvíře se uzdraví tak jako tak, většinou mívá i výkonnější imunitní systém než civilizací zhýčkaný člověk.

2 1
možnosti

Vaše myšlení odpovídá současnému náhledu, ale to je pro mne příliš povrchní vysvětlení, které by v mnoha případech nefungovalo. Na příklad v dvojím zaslepeném pokusu, kdy ani pacient ani lékař neví, co se pacientovi podává!!

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS