Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Homeopatika dostal i náš pes po operaci a pomohly mu. Ten žádný placebo efekt nezná, nebo že by byl tak chytrý a došlo mu to?

0 0
možnosti
MR

Tak ono záleží jakou k tomu pil vodu. Protože jestli nepije vodu destilovanou tak Váš pejsek dostává homeopatika neustále i když mu je nepodáváte. Protože z vodovodu obsahuje koncentrace látek v homeopatikách naprosto běžně.

1 1
možnosti
VK

Homeopatie slouží akorát k oblbování lidí a tahání peněz z jejich peněženky. Na to funguje perfektně, tím to ale končí. Článek je tak trochu mimo mísu.Rv

3 2
možnosti
Foto

Lidé se často dovolávají Vědy, přestože existuje pouze věda. Věda není vševědoucí bytost, ale činnost, v níž se postupuje k překvapivým poznáním, která někdy rehabilitují ty, jímž se dostalo pohrdání i trestů za dříve nepřijatelná tvrzení. Argumenty, kterými se lidé pokoušejí něco vyvrátit, bývají často v podstatě tyto: Vím, že neví ani neexistující vševědoucí bytost Věda, tedy odmítám.

1 0
možnosti
MK

Poznal jsem léčitele- diagnostika, který podával homeopatika a bylinné přípravky; pan Burkoň z Budějovic, už není mezi námi. Když jsem byl u něj poprvé, položil mně svou ruku na hřbet mé, vzal kyvadélko a vyjmenoval mně můj minulý a současný zdr. stav; o něčem jsem věděl, něco bylo pro mně novinkou, která se v krátkém čase ukázala jako pravdivá.

Před mnoha lety jsem viděl v televizi pořad o léčiteli, kterého aktuálně kontrolovali roentgenem. Přivedli mu asi tři pacienty (mladší) s problémy páteře. byl k dispozici starý snímek a dotyčný léčitel, aniž měl pacienta těsně před sebou, rozevíráním prstů v dlani druhé ruky docílil NA DÁLKU pozitivní změny na páteři pacienta, což právě nový snímek potvrdil. Tvůrci pořadu slíbili, že budou v podobném pokračovat, ale už se nic podobného nevysílalo.

Rovněž před léty se nějaká laboratoř věnovala možnosti, zda molekula vody je schopna přenášet nějakou informaci, což je ve své podstatě princip homeopatie. Určité výsledky byly, ale klasika je nepřijala, viz. třeba klub komických staříků Sysifos.

Co tím chci říci? Prostě známe toho málo, abychom mohli odpovědně dělat závěry.

P.S.

Tak jako u řady nových objevů - léků (třeba na léčbu rakoviny) zapracuje farmacie a objev je v šuplíku; tak stejně bude působit proti homeopatii, zvláště když by ta byla schopna nahradit ta kvanta léčiv denně v reklamě předkládaných.

2 0
možnosti

Léčiva hrazená pojišťovnami v reklamě asi nenajdete.

2 0
možnosti
VD

Homeopatikům bych platil homeopatickými penězi. Pacientům poskytují placebo, placebo by dostali taky. Naprosto fér. A se stejným efektem - pokud páni léčitelé budou na placebo reagovat pozitivně - v podstatě dostanou zaplaceno, že?

8 2
možnosti
VM

Tak mi prostě vysvětlete, když jsem se já 3 roky a kolega 7 let léčil s popraskanými hnisavými dlaněmi, proč, i když lékaři vyměnili řadu nejen kortikoidních mastí a ujišťovai nás, že už to mají, že už to bude dobré, ani jedna z nich nezafungovala jako placebo?

A homeopatika do roka a navždy (už je to 10 let) problém vyřešila??? A mohu vám bezpečně říct, že třeba ten konkrétní homeopat byl oproti mému obvoďákovi a paní doktorce na kožní klinice vlastně němý, tedy že by mě nějak ukecal :-)

1 0
možnosti

Vědecké studie prokázaly, že v homeopaticích není žádný účinek nad rámec placebo efektu. Pokud byste polykal třeba kostky ledu, zabraly by vám stejně.

7 4
možnosti
Foto

Když ale někdo chce polykat kostky ledu, tak proč mu v tom bránit ?

1 0
možnosti
Foto

To je klasický problém socialismu. Je třeba rozhodnout co se bude platit a co se zruší.

1 0
možnosti

Homeopatika se neplatí ze zdravotního pojištění. Nebo jak jste to myslel?

1 0
možnosti
Foto

Celý současný i minulý ,,cirkus" okolo homeopatik má stále stejného jmenovatele. Peníze, a zda, kdo a z čeho bude homeopatika financovat. A zda ze stát. kasy a pojištˇoven, či jenom pacient, resp.alespń spoluúčast. Výrobcům, lékárníkům, asi i lékařům, ač jak kterým, je to fuk. Klíčový je odbyt;-)

0 0
možnosti
Foto

Homeopatika jsou nesmyslně drahá.

2 1
možnosti
Foto

žasnu nad schopností lidského těla. Užívám prášek na snížení KT. Každé ráno před snídaní. 1 mg. Vážím 80 kg což je 80 milionů mg. Do těchto milionů spolknu 1 a zajím to snídaní, tudíž v žaludku se ten 1 mg zabalí řekněme 1000000 mg snídaně - čtvrtlitrem ho zapíjím a potom vypiji 0,5 l čaje. Ten medikament je prakticky ztracen a tělo si tu látku najde a využije. Homeopatika pracují s koncentracemi řádově nižšími a možná že tělo je schopné využít k vyléčení i to téměř nic.

2 2
možnosti
Foto

To není o koncentracích, ale o vlastnostech užitých látek. Otisk ničeho nevyléčí nic, a to bez ohledu na údajnou koncentraci.

3 0
možnosti

Funguje?

No to je novinka! Důkaz, který se v minulých desetiletích marně pokoušelo získat mnoho příznivců zaříkávané destilované vody byl podán!

Máte odkaz na ten důkaz, prosím?

3 1
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1452x
Baví mě poznávání nových míst a lidí, jejich názorů a pohledů na život.

Seznam rubrik